Opleidingen voor deze sector

Basisopleiding: Technicus gasvormige brandstoffen

Tijdens deze opleiding wordt een gedeelte wetgeving gegeven aangevuld met een specifiek deel waar de theoretische benadering van de verbrandingstechniek van gasvormige brandstoffen aan bod komt. Een uitgebreid deel praktijk is voorzien, waarbij de foutopsporing op gasunits wordt aangeleerd.

Schrijf je in


Opleiding: CERGA prof. gasinstallateur ‘Aardgas’

Na een algemene inleiding over aardgas, de eigenschappen en de samenstelling ervan, leer je alles over de dimensionering van de binnenleidingen voor lage druk. Krijg je veel informatie mee over de verschillende soorten verbruikstoestellen en de aandachtspunten waar je moet op letten bij de installatie van elk type.

Schrijf je in


Opleiding: CERGA gasmonteur

Je krijgt een algemene inleiding over werken met aardgas en hoe een correcte en veilige installatie tot stand brengen. Verder leer je alles over het plaatsen van binnenleidingen voor lage druk en wordt je geïnformeerd over de verschillende soorten verbruikstoestellen en aandachtspunten waar je moet op letten bij de installatie van elk type.

Schrijf je in


Uitbreiding: Techniek gasvormige brandstoffen GI

De opleiding bestaat in de eerste plaats uit de theoretische benadering van de verbrandingstechniek van gasvormige brandstoffen en wordt aangevuld met een praktisch gedeelte waarbij de rookgasmeting en de foutopsporing worden aangeleerd.

Schrijf je in


Uitbreiding: Techniek gasvormige brandstoffen GII

Deze opleiding bestaat uit de theoretische benadering van de verbrandingstechniek op gasvormige brandstof en wordt aangevuld met een praktisch gedeelte, waarbij het inregelen van de gasstraat en de ventilatorbrander en de foutopsporing worden aangeleerd.

Schrijf je in


Hernieuwing: Technicus gasvormige brandstoffen (GI/GII)

Deze training heeft tot doel de erkenning als ‘erkend brandertechnicus gasvormige brandstof GI/GII’ voor het Vlaams Gewest te hernieuwen. Een ’erkend technicus’ dient zijn erkenning om de vijf jaar te hernieuwen.

Schrijf je in