Techniek vloeibare brandstoffen

De opleiding bestaat uit de theoretische benadering van de verbrandingstechniek van vloeibare brandstoffen en wordt aangevuld met een praktisch gedeelte waarbij het inregelen van de oliebrander en de foutopsporing worden aangeleerd. 

Schrijf je in


Techniek gasvormige brandstoffen GI

De opleiding bestaat in de eerste plaats uit de theoretische benadering van de verbrandingstechniek van gasvormige brandstoffen en wordt aangevuld met een praktisch gedeelte waarbij de rookgasmeting en de foutopsporing worden aangeleerd.

Schrijf je in


Techniek gasvormige brandstoffen GII

Deze opleiding bestaat uit de theoretische benadering van de verbrandingstechniek op gasvormige brandstof en wordt aangevuld met een praktisch gedeelte, waarbij het inregelen van de gasstraat en de ventilatorbrander en de foutopsporing worden aangeleerd.

Schrijf je in


Technicus verwarmingsaudit H100

Deze opleiding licht toe hoe een verwarmingsaudit dient uitgevoerd te worden in het Vlaams Gewest, op installaties gevoed met vloeibare en/of gasvormige brandstoffen bestaande uit meer dan één ketel of installaties > 100 kW, of installaties met ketels die werken met vaste brandstof Aansluitend worden 2 installaties bezocht waarop bij wijze van praktische oefening een audit uitgevoerd wordt.

Schrijf je in


Technicien Diagnostic Approfondi Type I (WG)

Deze opleiding licht toe hoe een diagnostic approfondi de type l moet uitgevoerd worden in het Waals Gewest, door een ‘technicien agréé en diagnostic approfondi de type l’.

Schrijf je in


Technicien Diagnostic Approfondi Type II (WG)

Deze opleiding licht toe hoe een diagnostic approfondi de type II moet uitgevoerd worden in het Waals Gewest. Aansluitend worden 2 installaties bezocht waarop bij wijze van praktische oefening een diagnostic approfondi uitgevoerd wordt.

Schrijf je in


EPB-verwarmingsadviseur Type 1 (BHG)

Deze opleiding licht toe hoe een oplevering op een verwarmingssysteem type 1, bestaande uit één enkele ketel met een vermogen van hoogstens 100 kW, dient uitgevoerd te worden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Schrijf je in


EPB-verwarmingsadviseur Type 2 (BHG)

Deze aanvullende opleiding die aansluit bij de basisopleiding ‘verwarmingsaudit > 100 kW (H100), licht toe hoe een oplevering en diagnose op een verwarmingssysteem type 2, bestaande uit verschillende ketels of installaties met een vermogen > 100 kW, dient uitgevoerd te worden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Schrijf je in