Opleidingen voor deze sector

Basisopleiding: Technicus vloeibare brandstoffen

De opleiding bestaat uit twee delen: enerzijds een gedeelte wetgeving en anderzijds een specifiek deel waar de theoretische benadering van de verbrandingstechniek van vloeibare brandstoffen aan bod komt, aangevuld met een ruime praktische training.

Schrijf je in


Basisopleiding: Technicus opslagtanks

Bij deze opleiding wordt een deel wetgeving van het Vlaamse Gewest gegeven en een specifiek deel waar de techniek van opslag en de praktijk door middel van demonstraties en dichtheidsproeven aan bod komen. 

Schrijf je in


Uitbreiding: Techniek vloeibare brandstoffen

De opleiding bestaat uit de theoretische benadering van de verbrandingstechniek van vloeibare brandstoffen en wordt aangevuld met een praktisch gedeelte waarbij het inregelen van de oliebrander en de foutopsporing worden aangeleerd. 

Schrijf je in


Hernieuwing: Technicus vloeibare brandstoffen

Deze opleiding heeft tot doel de erkenning als ‘erkend brandertechnicus vloeibare brandstof’ voor het Vlaams Gewest te hernieuwen. Een ’erkend technicus’ dient om de vijf jaar zijn erkenning te hernieuwen.

Schrijf je in


Hernieuwing: Technicus opslagtanks

Met deze opleiding krijg je een update van de wetgeving(en) en de normen over opslagtanks voor vloeibare brandstoffen. Je krijgt hierbij ook nog handige tips en trachten we je een antwoord te geven op vragen waarmee je in de praktijk geconfronteerd wordt. De erkenning moet om de vijf jaar hernieuwd worden.

Schrijf je in