Wat is MazoutExpert?

Wat is MazoutExpert?

De consument is op zoek voor zijn verwarmingingsinstallatie naar een bekwame en ervaren verwarmingstechnicus. De verwarmingstechnicus, op zijn beurt, is op zoek naar ondersteuning vanuit de mazoutsector. Het MazoutExpert label komt tegemoet aan beide noden en is een ernstig, eenvoudig en gratis concept!

De mazoutsector beveelt zijn experts aan

Welke service verwacht de consument wanneer hij een beroep doet op een verwarmingstechnicus? Eerst en vooral een installatie, herstelling of onderhoud die door een vakman wordt uitgevoerd. Een technicus die de evolutie van de verwarmingstechnieken en de bijbehorende wetgeving op de voet volgt en in de praktijk weet om te zetten. Met andere woorden: een MazoutExpert.

Informazout streeft ernaar om alle bekwame en professionele verwarmingstechnici te promoten en geeft de vaklui die dit wensen de kans om zich aan te sluiten bij het nieuwe label dat in 2006 geïntroduceerd wordt: MazoutExpert. Door beroep te doen op een verwarmingstechnicus met dit label, kan de consument rekenen op een kwalitatief hoogstaande dienstverlening en genieten van de vakbekwaamheid van een MazoutExpert!

Een label dat ondersteund wordt door een sterke en constante communicatie

Nationale promotie door Informazout

Informazout staat in voor de promotie van de MazoutExperts bij de consumenten en bij de vaklui. Vanaf 2006 worden er grote middelen ingezet: radiospots, advertenties in tijdschriften, bouwbeurzen en vooral het Service Center met bijbehorende website die jaarlijks door meer dan 340.000 bezoekers wordt geraadpleegd, de brochures en de telefonische oproepen van consumenten die op zoek zijn naar informatie en tips.

Gratis promotiemateriaal

De MazoutExperts zullen ook een aantal communicatiemiddelen ter beschikking krijgen om hun zichtbaarheid bij de consumenten te verhogen: stickers voor het verkooppunt, de bestelwagens en briefwisseling, wedstrijdfolders voor de consument en een persoonlijke legitimatiekaart voor de verwarmingstechnici.

Exclusief evenement

De bedoeling van dit concept? Consumenten in contact brengen met vaklui die kwalitatief hoogstaand werk leveren. Dit concept zal niet kunstmatig 'opgepept' worden door premies en de administratie zal tot het absolute minimum worden beperkt. Elk jaar vindt er een exclusief evenement voor de installateurs plaats, dat gepaard gaat met geschenken en promotieacties. De sleutelwoorden van dit concept zijn: kwaliteit belonen, de 'business' ontwikkelen en op concrete wijze gebruik maken van de steun van de sector door een brede communicatie.

"Ga ergens anders, het is mijn probleem niet meer..."

Dankzij het MazoutExpert label is dit iets wat de consument nooit meer mag horen. De MazoutExpert zal effectief de mogelijkheid hebben om een beroep te doen op een netwerk van technici die hem kunnen helpen bij het vinden van een oplossing voor een probleem waarin hij niet is gespecialiseerd. Wanneer de MazoutExpert ketel-brander bijvoorbeeld een probleem van tank vaststelt, dan kan hij ervoor zorgen dat dit wordt opgelost door één van zijn collega's die daar bekwaam voor is, zoals een MazoutExpert tanks, of omgekeerd. Dat is een kwestie van service naar de klant toe.